Jak jest produkowana kawy Lingzhi DXN?
Otóż wyobraźcie sobie że twórca firmy doktor Dato Lim opracował sposób obróbki kawy w taki sposób, że można ją pić niemal w dowolnej ilości, a poza tym nie tylko nie ma ryzyka pogorszenia stanu zdrowia a wręcz przeciwnie, ta KAWA REGENERUJE!!!
Kawa fermentowana – metoda mokra (washed process). Jest droższa, szlachetniejsza i bardziej pracochłonna. Odwrotnie do metody suchej ziarno wydobywane jest z miąższu przed wysuszeniem owoców.
Całe wiśnie kawowca lądują w specjalnych zbiornikach, które następnie są napełniane wodą. Na tym etapie następuje pierwsza segregacja. Owoce nadpsute, wypływające na powierzchnię są odrzucane. Następnie owoce z pomocą strumienia wody są kierowane do maszyny, która wyłuskuje ziarna (tzw. pulper). Dalej z nurtem wody przepływają przez wąskie szczeliny, które zwężają się ku otworowi wyjściowemu. Obracający się, wyposażony w wypustki walec wyłuskuje ziarna poprzez odpowiedni nacisk na owoce. Następnie w specjalnych basenach odbywa się fermentacja trwające około 12- 72 godziny a po tym czasie mycie.
Kawa w łusce pergaminowej poddawana jest suszeniu przez 3, 4 dni w celu zmniejszania wilgoci i zahamowania procesów biochemicznych. Dalej usuwany jest pergamin za pomocą dwóch walców pomiędzy które wprowadza się ziarno. Następnie dokonuje się segregacji gotowych ziaren ze względu na kształt i rozmiar.
Tak obrobiona kawa charakteryzuje się przyjemną kwaskowatością, intensywnym aromatem oraz zredukowaną goryczką.
Na czym polega jej wyjątkowość?
Kawa dxn to w 100% arabica pochodząca z ekologicznych upraw w Brazylii i Etiopii. Jest wypalana metodą pyłkową w temperaturze 160 – 180 stopni Celsjusza.
Kawy tzw. „sklepowe” mogą być wypalane nawet w temperaturze ponad 300 stopni Celsjusza co rujnuje nam żołądek i wątrobę.
Ponadto:
- ➡️jest alkaliczna (zasadowa)
- ➡️regularne spożywanie likwiduje zgromadzone w organizmie kwasy oraz zapobiega zgadze
- ➡️ reguluje zarówno nadciśnienie tętnicze jak i niedociśnienie
- ➡️ łagodzi problemy żołądkowe (reguluje metabolizm)
- ➡️ poprawia koncentrację usprawnia krążenie
- ➡️ chroni przed nowotworami pomaga przy migrenach, alergii i astmie
- ➡️ działa osłonowo na wątrobę, opóźnia procesy starzenia
- ➡️ zachowuje równowagę wodną
- ➡️ Dzięki zawartości grzyba i grzybni ganoderma dostarcza organizmowi ponad 400 minerałów i pierwiastków śladowych
- ➡️ jest bezpieczna dla kobiet w ciąży i karmiących. Widzicie zatem że kawa jest dobra.
Wszystko sprowadza się do tego w jaki sposób wytworzymy gotowy produkt. Polecam wam kawę DXN!
Ps: żeby nie było tak „różowo” , nawet ta kawa ma jedną wadę. Kiedy ją spróbujecie to nie będziecie chcieli już pić żadnej innej.