Jak jest produkowana kawy Lingzhi DXN?

dlaczego kawa DXN

Jak jest produkowana kawy Lingzhi DXN?

Otóż wyobraźcie sobie że twórca firmy doktor Dato Lim opracował sposób obróbki kawy w taki sposób, że można ją pić niemal w dowolnej ilości, a poza tym nie tylko nie ma ryzyka pogorszenia stanu zdrowia a wręcz przeciwnie, ta KAWA REGENERUJE!!!

Kawa fermentowana – metoda mokra (washed process). Jest droższa, szlachetniejsza i bardziej pracochłonna. Odwrotnie do metody suchej ziarno wydobywane jest z miąższu przed wysuszeniem owoców.

Całe wiśnie kawowca lądują w specjalnych zbiornikach, które następnie są napełniane wodą. Na tym etapie następuje pierwsza segregacja. Owoce nadpsute, wypływające na powierzchnię są odrzucane. Następnie owoce z pomocą strumienia wody są kierowane do maszyny, która wyłuskuje ziarna (tzw. pulper). Dalej z nurtem wody przepływają przez wąskie szczeliny, które zwężają się ku otworowi wyjściowemu. Obracający się, wyposażony w wypustki walec wyłuskuje ziarna poprzez odpowiedni nacisk na owoce. Następnie w specjalnych basenach odbywa się fermentacja trwające około 12- 72 godziny a po tym czasie mycie.

Kawa w łusce pergaminowej poddawana jest suszeniu przez 3, 4 dni w celu zmniejszania wilgoci i zahamowania procesów biochemicznych. Dalej usuwany jest pergamin za pomocą dwóch walców pomiędzy które wprowadza się ziarno. Następnie dokonuje się segregacji gotowych ziaren ze względu na kształt i rozmiar.

Tak obrobiona kawa charakteryzuje się przyjemną kwaskowatością, intensywnym aromatem oraz zredukowaną goryczką.

Na czym polega jej wyjątkowość?

Kawa dxn to w 100% arabica pochodząca z ekologicznych upraw w Brazylii i Etiopii. Jest wypalana metodą pyłkową w temperaturze 160 – 180 stopni Celsjusza (kawy tzw. „sklepowe” mogą być wypalane nawet w temperaturze ponad 300 stopni Celsjusza co rujnuje nam żołądek i wątrobę).

Ponadto:

  • ➡️jest alkaliczna (zasadowa)
  • ➡️regularne spożywanie likwiduje zgromadzone w organizmie kwasy oraz zapobiega zgadze
  • ➡️ reguluje zarówno nadciśnienie tętnicze jak i niedociśnienie
  • ➡️ łagodzi problemy żołądkowe (reguluje metabolizm)
  • ➡️ poprawia koncentrację usprawnia krążenie
  • ➡️ chroni przed nowotworami pomaga przy migrenach, alergii i astmie
  • ➡️ działa osłonowo na wątrobę, opóźnia procesy starzenia
  • ➡️ zachowuje równowagę wodną
  • ➡️ Dzięki zawartości grzyba i grzybni ganoderma dostarcza organizmowi ponad 400 minerałów i pierwiastków śladowych
  • ➡️ jest bezpieczna dla kobiet w ciąży i karmiących. Widzicie zatem że kawa jest dobra.

Wszystko sprowadza się do tego w jaki sposób wytworzymy gotowy produkt. Polecam wam kawę DXN!

Ps: żeby nie było tak „różowo” , nawet ta kawa ma jedną wadę. Kiedy ją spróbujecie to nie będziecie chcieli już pić żadnej innej.